Onze Spelregels

Voor het lenen van speelgoed of spellen heb je een abonnement nodig. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene speelgoed komen lenen.
Bij de Speelotheek willen wij jou en je kinderen, opa’s en oma’s, verzorgers en oppasmoeders de mogelijkheid geven om in alle rust speelgoed uit te zoeken en te proberen. Wij raden je aan om niet vlak voor sluitingstijd te komen, zodat je rustig speelgoed uit kunt zoeken en wij de tijd hebben om je te kunnen adviseren als je daar behoefte aan heeft.

 

 

Uitleentermijn
De uitleentermijn van het speelgoed is 4 weken. Na deze 4 weken verwachten wij van je dat je het speelgoed heel, schoon en compleet inlevert.

Speelgoed lenen en inleveren
Al het speelgoed wordt door onze vrijwilligers gecontroleerd voordat het uitgeleend wordt. Toch kan het gebeuren dat er een onderdeel of verpakking kapot is of ontbreekt. Wij vragen je om dit direct, of in ieder geval binnen 24 uur aan ons te melden. Als je ons dit tijdig laat weten, weten wij dat jij niet verantwoordelijk bent en hoef je geen boete te betalen.

Te laat
Breng je het speelgoed te laat terug, dan betaal je een boete van €0,50 voor elk stuk speelgoed voor iedere week of een gedeelte daarvan.

Vies
Als je het speelgoed vies terugbrengt, dan berekenen wij een boete van €1,-. Je kunt er ook voor kiezen het speelgoed weer voor 4 weken te lenen en alsnog schoon terug te brengen.

Kwijt
Speelgoed, of een onderdeel, kan natuurlijk kwijtraken. Helaas moeten wij dan een boete in rekening brengen van €1,- per onderdeel. Als je het missende onderdeel binnen 4 weken weer terugvindt en inlevert, krijg je de boete weer terug.

Kapot
Speelgoed kan ook stuk gaan. Wilt je het ons laten weten als er iets met het speelgoed niet in orde is? Wij kunnen het dan aanvullen of repareren. Wil je het kapotte onderdeel niet zelf repareren, maar meenemen naar de Speelotheek?
Als het speelgoed kapot is, brengen wij je een boete in rekening. De hoogte van de boete is afhankelijk van de waarde van het onderdeel of de kosten van de reparatie. Bij twijfel wordt advies van de speelgoedcommissie ingeroepen. Die neemt vervolgens contact met je op en zorgt voor de bepaling van de boete en inning. Hierbij wordt rekening gehouden met de kwetsbaarheid en de leeftijd van het speelgoed.

Meer informatie vind je in ons uitleen ABC  en in onze folder Spelen! Zo kan het ook.