Wat is een speelotheek?

Een speelotheek is voor speelgoed, wat een bibliotheek is voor boeken. Speelotheek Pinoccio is een uitleenwinkel voor speelgoed en biedt een uitgebreid assortiment speelgoed en spelmateriaal voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Zo vind je in de speelotheek een breed assortiment speelgoed ter stimulering van de sociale emotionele ontwikkeling, lichamelijke ontwikkeling en/of verstandelijke ontwikkeling. Denk aan bewegingsmaterialen, puzzels, gezelschapsspelen, bouw- en constructiematerialen, fantasiespeelgoed, enzovoort.

Onze doelstelling is het spelplezier en de spelontwikkeling van kinderen in hun eigen omgeving te bevorderen en om kinderen kennis te laten maken met speelgoed. Daarnaast informeren en adviseren we ouders en opvoeders graag over spel en speelgoed dat het beste past bij de ontwikkelingsfase van je kind.

Meer informatie vind je in ons uitleen ABC en in onze folder Spelen! Zo kan het ook, of klik gelijk door naar de catalogus met ons speelgoed.

 

Voordelen van de speelotheek

 
  • Je kunt het speelgoed perfect aan laten sluiten bij de interesse van het kind
  • Door verschillende soorten speelgoed te proberen, ontdek je wat je kind leuk vindt en waar zijn of haar talenten liggen
  • Goed speelgoed is duur, maar kan nu voor de aanschaf uitgeprobeerd worden
  • Je kunt goedkoop speelgoed lenen
  • Je kind heeft elke 4 weken de beschikking over ander speelgoed
  • Onze vrijwilligers adviseren je graag over passend speelgoed voor je kind
speelotheek
SONY DSC