Komende mamacafé-activiteiten

 
In verband met de mogelijkheid van besmetting met het coronavirus is er voorlopig geen regulier mamacafé.
 
Wel organiseren we op woensdagavond 16 september van 19:30 tot 21:00 voor het eerst sinds half maart weer een bijeenkomst vanuit het mamacafé in de bibliotheek. Het gaat om een inloopavond zonder de kinderen voor (aanstaande) moeders. Gezellig elkaar weer zien, samen wat drinken, ervaringen uitwisselen, praten over uiteenlopende onderwerpen en er gewoon even uit zijn. We hopen jullie dan weer te zien! Aanmelden is niet nodig.
 
Op donderdagavond 8 oktober organiseert het mamacafé een lezing over de ontwikkeling van jongens en meisjes. De lezing begint om 20:00 en wordt gehouden in de bibliotheek. De spreekster is Hanneke Poot-van der Windt. Zij is kinderfysiotherapeute en psychomotorisch remedial teacher. Zij houdt ook ouderavonden over dit onderwerp.
Onderzoek heeft aangetoond dat jongens en meisjes gelijkwaardig zijn, maar zich wel anders gedragen. Hanneke zal vertellen wat de verschillen in gedrag zijn en waar deze door veroorzaakt worden. Ook zal ze vertellen hoe ouders hun zoons en dochters bij hun ontwikkeling kunnen helpen. 
De lezing is bedoeld voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd en jonger. Aanmelden kan via www.bibliotheeknijkerk.nl/activiteiten/agenda. Toegang is gratis.

 

Als je vragen hebt over de opvoeding van je kindje, of als je gewoon even wilt praten over je ervaringen met het moeder-zijn, kun je contact opnemen met:
 
Nelleke Keijzer, projectleider Moeders informeren moeders, telefoon 06-20615745, email n.keijzer@icare.nl;
Hanneke Bos, draagconsulente, telefoon 06-23785914, email hettorenkamertje@gmail.com;  
Ardie Krijkamp, bemiddelingsmedewerker DOL FIJN Gastouderopvang, telefoon 06-54933896, e-mail ardie@dolfijnkinderopvang.nl.
 
Menu